neděle 27. dubna 2014

Masové kuličky deluxe!

Rychlé, zdravé, pestré a hlavně dokonalé! Takové jsou tyto masové kuličky. Jejich tajemstvím je kombinace skořice a máty! Že to může znít divně? Až ochutnáte, tak té chuti podlehnete jako já!

Příprava je jednoduchá. Potřebujeme jen pomocníka jako je kuchyňský robot nebo tyčový mixér, dobrou vysokou pánev nebo kastrol a chuť na něco moc dobrého.

Do misky si dáme mleté maso (samozřejmě je nejlepší je hovězí, ale lze použít jakékoliv i směsku vepřového a hovězího, cca 500g), jednu cibuli nakrájenou na větší kousky, stroužek česneku, vejce, hrstka máty, mořskou sůl. Pokud máte rádi muškátový oříšek, tak do něj přidejte i špetku toho. Všechno rozmixujeme. Namočíme si ruce a z těsta vytvarujeme kuličky a dáme do chladna ztuhnout.

Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a kuličky opékáme několik minut ze všech stran. Přidáme konzervu krájených rajčat (cca 400g), lžíci octu (nejlépe vinného nebo jablečného) a podlijeme trochou domácího vývaru nebo pokud máte rádi tak červeným vínem (asi 80 ml, záleží na pánvi).

A teď to nejlepší! Přidáme asi čtvrtku lžičky skořice a špetku oregana. Doporučuji přidat do omáčky i dvě hrsti černých oliv. Podle chuti osolte a přiveďte k varu. Vařte asi 40 minut, do doby než omáčka zhoustne.

Jako přílohu k masovým kuličkám můžeme podávat piadinu politou olivovým olejem. Ale určitě bude chutnat i s rýží! 

Nezapomeneme posypat čerstvou mátou! 



Žádné komentáře:

Okomentovat